Tekakor

För några dagar sedan beslutade jag mig för att baka eget bröd, det fick bli dessa tekakor ur Leila Lindholms bok A piece of cake som jag fick i julklapp!

"Mammas goda tekakor"
10 bröd(jag fick ut dubbelt, men det beror på tjocklek och storlek)

Ingredienser:
5 dl mjölk
4 dl havregryn
½ msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g färsk jäst
8-9 dl vetemjöl special

Gör såhär:

  1. Värm mjölken till cirka 50 grader och häll i havregrynen,salt och sirap. Låt blandningen stå och svälla i cirka 20 minuter.
  2. Smält smöret och rör ner det i grynblandningen.
  3. Smula ner jästen och blanda ordentligt.
  4. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg.
  5. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek i cirka 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Knåda degen på mjölat bakbord, dela den i tio bitar och kavla ut till runda tekakor cirka 1 cm tjocka.
  8. Nagga dem med en gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i cirka 30 minuter.
  9. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Jättegott att äta nygräddat med smör och ost! MUMS! ;D
Har tyvärr ingen bild.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0